Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes.
Maak de venkel en de sjalotjes schoon en snijd ze eveneens in
kleine stukjes.
Roerbak de courgettes, venkel en sjalotjes in 1 eetlepel boter
5 minuten.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking.
Kook 4 eieren hard in 10 minuten.
Spoel de zilveruitjes in een zeef af onder de stromende kraan
en laat ze uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel die in stukjes.
Klop 2 eieren los met de koffiemelk en breng op smaak met zout
en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een glazen ovenschaal.
Schep het groentemengsel door de rijst.
Schep de tonijn en de zilveruitjes door elkaar.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Doe de helft van het rijstmengsel in de schaal en strijk het
glad.
Leg de plakjes ei erop en bestrooi met zout en peper.
Leg het tonijnmengsel erop en dek het geheel af met de rest
van de rijst.
Strijk de bovenkant glad en giet de met koffiemelk losgeklopte
eieren erover.
Dek de schaal af en zet het 35 minuten in het midden van de
oven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |