Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ovenschotel met tonijn

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 courgette
1 venkelknol
3 sjalotjes
boter naar smaak
zout en peper naar smaak
250 gr witte en wilde rijst
6 eieren
300 gr zilveruitjes
200 gr tonijn op water (blik)
1 dl koffiemelk

Bereiden

Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes.
Maak de venkel en de sjalotjes schoon en snijd ze eveneens in
kleine stukjes.
Roerbak de courgettes, venkel en sjalotjes in 1 eetlepel boter
5 minuten.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking.
Kook 4 eieren hard in 10 minuten.
Spoel de zilveruitjes in een zeef af onder de stromende kraan
en laat ze uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel die in stukjes.
Klop 2 eieren los met de koffiemelk en breng op smaak met zout
en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een glazen ovenschaal.
Schep het groentemengsel door de rijst.
Schep de tonijn en de zilveruitjes door elkaar.
Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
Doe de helft van het rijstmengsel in de schaal en strijk het
glad.
Leg de plakjes ei erop en bestrooi met zout en peper.
Leg het tonijnmengsel erop en dek het geheel af met de rest
van de rijst.
Strijk de bovenkant glad en giet de met koffiemelk losgeklopte
eieren erover.
Dek de schaal af en zet het 35 minuten in het midden van de
oven.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lasagne verde conpesce
Gamba's op een bedje van groenten
Romige garnalencocktail
Zalm-garnalentoffees
Garnalen in knoflook, olie en chilisaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes